Rețetă pas cu pas, cu imagini – Pateuri umplute cu ceapă verde și ouă – Rețetă veche de 100 ani, de pe vremea bunicilor
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 750 g făină
- 1 linguriță sare
- 600 ml apă
Alte ingrediente necesare:
- 200 ml unt topit
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- Ulei
- 1 legătură ceapă verde
- 6-7 ouă fierte
- Sare, piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea. Adăugăm treptat apa, amestecând și frământând până la omogenizare.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl frământăm până devine nelipicios și neted.
Transferăm aluatul într-un bol, acoperim și lăsăm deoparte pentru 10 minute.
Transferăm aluatul înapoi pe suprafața de lucru, presărăm făină deasupra și împărțim în două părți egale. Formăm câte un sul și tăiem fiecare în 7-8 părți egale din care formăm biluțe.
Turnăm untul topit într-un vas yena. Aplatizăm ușor biluțele și le punem în baia de unt, acoperim vasul cu folie alimentară și lăsăm deoparte pentru 1 oră.
Pentru umplutură, călim ceapa verde tocată mărunt într-un pic de ulei până se înmoaie.
O transferăm într-un bol și o amestecăm cu cubulețele de ouă fierte, sare și piper.
Ne întoarcem la aluat: scoatem câte o bucată din vas și aplatizăm cu mâinile. Punem umplutură pe o margine, pliem și rulăm, așa cum se vede în imaginile de mai jos.
Transferăm plăcințelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!