Rețetă pas cu pas, cu imagini – Căpșuni la borcan pentru iarnă – Așa se păstrează cel mai bine…

Ingrediente necesare:

  • 2 kg căpșuni
  • 2 linguri zahăr la fiecare borcan
  • Apă fierbinte

Mod de preparare:

Punem căpșunile într-un bol încăpător, turnăm apă deasupra și le lăsăm timp de 5-10 minute.

Le curățăm și le spălăm bine sub jet de apă.

Umplem borcanele cu căpșuni după care punem câte 2 linguri de zahăr în fiecare borcan.

Umplem cu apă fierbinte și le închidem ermetic. Le punem într-o oală mare pe care o umplem cu apă până la jumătate. Punem oala pe foc și după ce apa din ea dă în clocot, o mai lăsăm pe foc 15 minute.

Scoatem borcanele din apă, strângem din nou capacele și le punem cu susul în jos până se răcesc complet, acoperindu-le cu un prosop gros.

Depozităm borcanele într-un loc răcoros și ferit de razele soarelui.

Savurați cu poftă! Poftă bună!