Rețetă pas cu pas, cu imagini – Căpșuni la borcan pentru iarnă – Așa se păstrează cel mai bine…
Ingrediente necesare:
- 2 kg căpșuni
- 2 linguri zahăr la fiecare borcan
- Apă fierbinte
Mod de preparare:
Punem căpșunile într-un bol încăpător, turnăm apă deasupra și le lăsăm timp de 5-10 minute.
Le curățăm și le spălăm bine sub jet de apă.
Umplem borcanele cu căpșuni după care punem câte 2 linguri de zahăr în fiecare borcan.
Umplem cu apă fierbinte și le închidem ermetic. Le punem într-o oală mare pe care o umplem cu apă până la jumătate. Punem oala pe foc și după ce apa din ea dă în clocot, o mai lăsăm pe foc 15 minute.
Scoatem borcanele din apă, strângem din nou capacele și le punem cu susul în jos până se răcesc complet, acoperindu-le cu un prosop gros.
Depozităm borcanele într-un loc răcoros și ferit de razele soarelui.
Savurați cu poftă! Poftă bună!