Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură la tigaie – Rețetă simplă și rapidă – Prăjitură moale și delicioasă, cu banane
Ingrediente necesare:
- 2 banane
- 20 g unt
- 1 lingură zahăr
- 1 ou
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 50 ml ulei
- 100 ml lapte
- 130 g făină
- 20 g pudră de cacao
- 8 g praf de copt
Mod de preparare:
Curățăm bananele după care le tăiem pe lung, în felii.
Topim 20 g unt într-o tigaie, adăugăm 1 lingură de zahăr și caramelizăm pe foc mic. Punem bananele în tigaie și luăm de pe foc.
Omogenizăm oul împreună cu 50 g zahăr tos și zahărul vanilat.
Încorporăm uleiul după care încorporăm și laptele iar la final adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt și cu pudra de cacao și omogenizăm.
Turnăm aluatul peste bananele din tavă și punem pe foc mic pentru 10-15 minute, sub capac.
Verificăm dacă prăjitura este gata cu o scobitoare. O întoarcem pe partea cealaltă și o mai lăsăm pe foc, acoperit, pentru 5 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!