La Cafea
sâmbătă, iunie 3, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură de casă cu căpșuni – Prăjitură moale și suculentă, fragedă și aromată – Pur și simplu se topește în gură…

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă cu căpșuni – Prăjitură moale și suculentă, fragedă și aromată – Pur și simplu se topește în gură…

Ingrediente necesare pentru o tavă de 24 cm:

  • 500 g căpșuni
  • 300 g făină
  • 100 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri praf de copt
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 200 g smântână
  • Unt (pentru tavă)

Mod de preparare:

Spălăm, curățăm și uscăm căpșunile. Tăiem o parte în bucățele și o parte în jumătăți.

Pentru blat, punem ouăle, zahărul tos, cel vanilat și sarea într-un bol. Mixăm până obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.

Încorporăm smântâna, untul topit după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. Încorporăm și laptele.

Tapetăm tava cu hârtie de copt, ungem cu un pic de unt (sau ulei) și transferăm jumătate din compoziție în ea.

Punem deasupra bucățelele de căpșuni și le acoperim cu aluatul rămas. Deasupra punem jumătățile de căpșuni…

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 50-60 de minute.

După coacere lăsăm prăjitura să se răcească în tavă, decorăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate