Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă cu căpșuni – Prăjitură moale și suculentă, fragedă și aromată – Pur și simplu se topește în gură…

Ingrediente necesare pentru o tavă de 24 cm:

  • 500 g căpșuni
  • 300 g făină
  • 100 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri praf de copt
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 200 g smântână
  • Unt (pentru tavă)

Mod de preparare:

Spălăm, curățăm și uscăm căpșunile. Tăiem o parte în bucățele și o parte în jumătăți.

Pentru blat, punem ouăle, zahărul tos, cel vanilat și sarea într-un bol. Mixăm până obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.

Încorporăm smântâna, untul topit după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. Încorporăm și laptele.

Tapetăm tava cu hârtie de copt, unge, cu un pic de unt (sau ulei) și transferăm jumătate din compoziție în ea.

Punem deasupra bucățelele de căpșuni și le acoperim cu aluatul rămas. Deasupra pume jumătățile de căpșuni.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 50-60 de minute.

După coacere lăsăm prăjitura să se răcească în tavă, decorăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!