Rețetă pas cu pas, cu imagini – Jeleuri din căpșuni (fără gelatină) – Dacă ai un pic de căpșuni, încearcă această rețetă rapidă și delicioasă
Ingrediente necesare:
- 250 g căpșuni
- 200 g zahăr
- 120 g amidon de porumb
- 10 g unt
Mod de preparare:
Punem căpșunile într-un bol și le mixăm cu blenderul vertical. Le trecem printr-o sită după care le amestecăm cu zahărul.
Încorporăm și amidonul și punem compoziția pe foc mic.
Amestecăm continuu până se îngroașă după care încorporăm și untul.
Amestecăm până compoziția nu mai lasă urme în tigaie.
Transferăm într-un castron tapetat cu hârtie de copt și dăm la congelator până se răcește bine.
Tăiem în bucățele folosind un cuțit trecut prin apă și le dăm prin zahăr sau cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!