Rețetă cu imagini, pas cu pas – Gem de căpșuni – Rețetă simplă și ușoară – Fin și aromat, delicat și parfumat
Ingrediente necesare:
- 1 kg căpșuni
- 550 g zahăr
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Spălăm bine căpșunile în apă după care le curățăm și le mărunțim. Punem jumătate într-o cratiță și le mixăm cu blenderul vertical.
Adăugăm zahărul, amestecăm bine după care încorporăm bucățelele rămase.
Punem cratița pe foc mic și amestecăm până zahărul se dizolvă complet după care fierbem pe foc mai mare și îndepărtăm spuma care se formează. Încorporăm și zeama de lămâie.
Pentru a testa dacă este gata, punem o picătură de gem pe o farfurie rece: dacă nu curge, este gata.
Transferăm în borcane.
Savurați cu poftă! Poftă bună!