Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Merită să încercați rețeta, o să vă placă mult – Croissante de casă – Cornulețe de case moi și pufoase
Ingrediente necesare:
- 200 ml lapte cald
- 200 ml apă caldă
- 100 ml ulei
- 1 lingură zahăr
- 7 g drojdie uscată
- 130 g făină
- 1 albuș
- 520 g făină
- 7 g sare
- Aproximativ 100 g unt moale
- 1 gălbenuș amestecat cu 2 lingurițe de lapte
Mod de preparare:
Punem laptele, apa, uleiul, zahărul și drojdia într-un bol. Amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm și 130 de grame de făină cernută și omogenizăm. Acoperim și lăsăm deoparte, la temperatura camerei, timp de 15 minute.
Ulterior, încorporăm albușul și încă 520 de grame de făină, sarea.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl frământăm până devine neted și nelipicios.
Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl lăsăm la loc cald pentru 90 minute sau până își dublează volumul.
După dospire, împărțim aluatul în 10 părți egale din care formăm 10 biluțe.
Luăm prima bucată și întindem în formă rotundă. Transferăm pe o farfurie presărată cu făină și ungem cu unt moale. Repetăm cu bilele rămase și le suprapunem.
Dăm la congelator pentru 30 de minute.
Presărăm suprafața de lucru cu un pic de făină și întindem aluatul rece. Tăiem în 16 părți și rulăm.
Transferăm croissantele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le ungem cu amestecul de gălbenuș și lapte și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!