La Cafea
luni, mai 12, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Tort de casă fin și cremos – Tort de casă moale și aromat – Rețetă rapidă și ușoară, cu imagini

Rețetă ușoară, explicată pas cu pas cu imagini – Tort moale și aromat – Tort de casă fin și cremos

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 5 ouă
  • 1 praf de sare
  • Jumătate linguriță praf de copt
  • Zahăr vanilat
  • 150 g făină
  • 150 g zahăr

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 2 linguri rom sau coniac (opțional)
  • 80 g zahăr
  • 150 g apă

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 1 ou
  • 1 lingură esență de rom (sau vanilie)
  • 160 g lapte
  • 160 g zahăr
  • 250 g unt
  • 200 g alune (pentru decor)

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm ouăle împreună cu sarea timp de 1 minut. Mixând continuu încorporăm zahărul vanilat și cel tos. Mixăm timp de 8 minute, până zahărul se dizolvă complet.

Încorporăm treptat și făina cernută împreună cu praful de copt, omogenizând ușor cu telul. Transferăm compoziția într-o tavă de 22 cm tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 minute. Lăsăm blatul să se răcorească timp de 10 minute în tavă după care îl răsturnăm pe un grătar și îndepărtăm hârtia de copt.

Pentru cremă, punem gălbenușul într-o cratiță, adăugăm un pic de lapte și omogenizăm. Adăugăm zahărul, omogenizăm după care încorporăm laptele rămas.

Punem cratița pe foc mediu și amestecăm până dă în clocot. Luăm de pe foc și amestecăm timp de 30 de secunde. Transferăm într-un bol, acoperim suprafața cu folie alimentară și lăsăm să se răcorească până la temperatura camerei.

Pregătim și un sirop pentru blat: punem apă și zahăr pe foc și după ce dă în clocot, fierbem timp de 1 minut. Luăm de pe foc și adăugăm romul. Turnăm siropul într-o cană.

Mixăm untul spumă după care încorporăm treptat crema și la final adăugăm și romul (sau esența de vanilie).

Uniformizăm suprafața blatului și îl tăiem în 3. Umple blaturile însiropate cu cremă. Întindem un strat de cremă pe suprafața tortului și decorăm cu alune. Dăm tortul la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

Noutăți

Cheesecake cu căpșuni (fără coacere) – Ușor și cremos, cu un blat crocant de biscuiți și o cremă fină de brânză

Noutăți

Fursecuri spirale – Desert jucăuș și delicios, cu aluat fraged în două culori – Crocante la exterior și ușor moi la interior

Noutăți

Tort Tiramisu cu piure de căpșuni – Un desert rafinat pentru momentele în care dorești un răsfăț deosebit

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate