Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tort de casă gata în 30 minute – Foi fragede cu miere și cremă cu lapte condensat și smântână
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 ouă
- 100 g unt
- 100 g lapte
- 100 g miere
- 80 g zahăr
- 280 g făină
- 40 g pudră de cacao
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 340 g lapte condensat fiert
- 700 g smântână 25%
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem untul moale într-o cratiță. Adăugăm mierea, zahărul, laptele și punem pe foc. Amestecăm până la omogenizare. Adăugăm bicarbonatul și amestecăm continuu până compoziția se îngroașă ușor.
Transferăm într-un bol și amestecăm să se răcorească un pic.
Încorporăm treptat ouăle, sarea după care încorporăm și făina cernută împreună cu pudra de cacao. Lăsăm aluatul deoparte pentru 10 minute.
Transferăm jumătate din aluat într-o tavă tapetată cu hârtie siliconată pentru copt. Întindem uniform și dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 7-8 minute.
După coacere uniformizăm marginile și tăiem în 4. Procedăm la fel cu aluatul rămas. Firimiturile le păstrăm pentru decor.
Pentru cremă, mixăm cele două ingrediente până la omogenizare.
Umplem blaturile cu crema pregătită. Acoperim tortul cu crema rămasă și cu firimiturile. Decorăm după gust. Dăm tortul la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!