Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă pe bază de iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult! Prăjitură fină și delicată
Ingrediente necesare:
- 5 ouă (310g)
- 1 linguriță praf de copt
- Zahăr vanilat
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 60 g amidon
- 90 g zahăr
- 450 g iaurt gras
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de 24 cm cu hârtie de copt. Separăm albușurile de gălbenușuri.
Peste albușuri adăugăm 1 praf de sare și mixăm timp de 1 minut. Adăugăm zahărul vanilat și, mixând continuu, încorporăm treptat jumătate din zahărul tos. Mixăm până zahărul se dizolvă complet.
Separat, omogenizăm gălbenușurile. Adăugăm coaja rasă de lămâie, zahăr vanilat și zahărul tos rămas și mixăm până obținem o compoziție deschisă la culoare.
Adăugăm iaurtul și omogenizăm. Treptat încorporăm și amidonul cernut împreună cu praful de copt. La final încorporăm și spuma de albușuri în mai multe tranșe.
Turnăm compoziția în tava pregătită și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 35 de minute. După cele 35 de minute, închidem focul și lăsăm prăjitura în cuptor, cu ușa întredeschisă pentru încă 20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!