Rețetă pas cu pas, cu imagini – Fină și delicată, cremoasă și delicioasă – Budincă cu brânză dulce, smântână și cireșe – Prăjitură foarte fină și foarte delicată, foarte foarte aromată
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 60 g griș
- 1 praf de sare
- Zahăr vanilat
- 130 g zahăr
- 200 ml lapte
- 200 g smântână (sau iaurt)
- 600 g brânză de vaci
- Fructe
Mod de preparare:
Ungem cu unt și tapetăm cu griș o tavă de chec de 24×11 cm (putem folosi o tavă rotundă de 22 cm).
Punem brânza de vaci într-un bol. Adăugăm zahărul, grișul, zahăr vanilat, laptele, smântâna, ouăle și omogenizăm cu blenderul vertical până obținem o compoziție fină. Lăsăm compoziția deoparte pentru 10 minute.
Turnăm compoziția în tava pregătită, punem fructe deasupra (opțional putem pune și un pic de zahăr și fistic măcinat) și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35 de minute aproximativ.
Lăsăm budinca să se răcească în tavă timp de 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!