Rețetă pas cu pas, cu imagini – Biscuiți moi și cremoși, absolut delicioși – Biscuiți Oreo de casă
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 1 gălbenuș
- Jumătate linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- 25 g pudră de cacao
- 50 g zahăr pudră
- 75 g unt moale
- 100 g făină
Ingrediente necesare pentru cremă:
- Zahăr vanilat
- 80 g unt moale
- 80 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem untul moale și zahărul pudră într-un bol. Amestecăm cu spatula, punem sare și mixăm timp de câteva minute. Încorporăm oul și treptat încorporăm și făina cernută amestecată cu pudra de cacao.
Adunăm aluatul într-o bilă, învelim în folie alimentară, aplatizăm și dăm la frigider pentru 20 de minute.
După 20 de minute împărțim aluatul în două și punem prima bucată pe suprafața de lucru presărată cu făină. Întindem la o grosime de 3 mm și decupăm cu o formă rotundă sau cu un pahar.
Transferăm discurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel cu aluatul rămas. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 7-10 minute.
Pentru cremă, punem untul moale într-un bol și îl mixăm spumă. Încorporăm și zahărul vanilat și cel pudră. Transferăm compoziția într-un poș.
Lipim biscuiții (2 câte 2) cu umplutură.
Savurați cu poftă! Poftă bună!