Rețetă cu imagini, pas cu pas – Tartă cu căpșuni – Tartă de casă fragedă și aromată cu căpșuni – Aveți nevoie de 2 ouă, 2 pahare de făină, 285g căpșuni și […]
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 2 pahare făină
- 3/4 pahar zahăr
- Jumătate linguriță sare
- 1/3 pahar ulei de măsline
- 3/4 pahar iaurt simplu
- 1 linguriță esență de vanilie
- Coajă rasă de lămâie
- 1 lingură praf de copt
- 285 g căpșuni
- Zahăr pudră (pentru decor)
Mod de preparare:
Omogenizăm ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare. Încorporăm uleiul, vanilia și coaja rasă de lămâie.
Încorporăm și iaurtul după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină. Transferăm jumătate din aluat în ea și punem deasupra bucățile de căpșuni. Acoperim cu aluatul rămas.
Decorăm cu căpșuni și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 minute.
După ce prăjitura se răcește o scoatem din tavă și o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!