Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură simplă și ușoară, rapidă și aromată – Se prepară în 2 timpi și 3 mișcări – Prăjitură cu căpșuni
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 250 g făină
- 200 g zahăr
- 150 g iaurt natural
- 60 ml ulei
- 350 g căpșuni
- 8 g praf de copt
- Coaja rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul și mixăm până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
Încorporăm uleiul, iaurtul după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. La final încorporăm și coaja rasă de lămâie și bucățelele de căpșuni.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de 24 cm și transferăm compoziția în ea.
Uniformizăm, punem deasupra bucăți de căpșuni și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 1 oră.
După ce prăjitura se răcorește o putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!