Rețetă pas cu pas, cu imagini – Ruladă de casă cu căpșuni – Ruladă de casă moale, fragedă și pufoasă
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- 5 linguri făină
- 5 linguri zahăr
- 1 praf de sare
- Jumătate plic praf de copt
- 1 cutie frișcă lichidă
- 500 g căpșuni
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare după care încorporăm gălbenușurile și zahărul iar la final încorporăm și făina și praful de copt.
Transferăm aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 12 minute.
După coacere, acoperim blatul cu un prosop de bucătărie și răsturnăm și îndepărtăm hârtia de copt. Rulăm cu tot cu prosop și lăsăm să se răcească.
Mixăm frișca spumă tare împreună cu vanilia după care încorporăm bucățelele de căpșuni.
Întindem umplutura deasupra blatului și rulăm. Decorăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!