La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de casă cu ciocolată albă și căpșuni – O bunătate, un deliciu!

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Nimeni nu refuză încă o felie, este o bunătate, un deliciu! Tort de casă cu spumă de ciocolată și căpșuni

Ingrediente necesare pentru o tavă de 24 cm:

  • 250 biscuiți din fulgi de ovăz
  • 80 g unt topit

Ingrediente necesare pentru stratul cu căpșuni:

  • 350 g căpșuni
  • 60 g zahăr
  • 5 g gelatină
  • 2 linguri apă
  • 200 ml frișcă lichidă

Ingrediente necesare pentru stratul cu ciocolată:

  • 200 g ciocolată albă
  • 350 ml frișcă lichidă
  • 5 g gelatină
  • 2 linguri apă

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit și transferăm în tavă. Uniformizăm și dăm tava la frigider.

Pentru stratul cu căpșuni, punem bucățelele de căpșuni și zahărul într-o cratiță. Punem pe foc și fierbem timp de câteva minute după care mixăm cu mixerul vertical.

Încălzim gelatina împreună cu apa (avem grijă să nu fierbem) după care o încorporăm în piureul de căpșuni. Lăsăm să se răcorească.

Pentru stratul cu ciocolată, topim ciocolata împreună cu 150 ml de frișcă lichidă.

Încălzim gelatina împreună cu apa și o încorporăm în ciocolata topită. Lăsăm să se răcorească.

Mixăm spumă 200 ml de frișcă, adăugăm amestecul de ciocolată și omogenizăm.

Transferăm compoziția peste aluatul din tavă. Dăm tava la frigider pentru 20 de minute.

Mixăm spumă încă 200 ml de frișcă, încorporăm compoziția de căpșuni și transferăm peste stratul alb din tavă.

Dăm tortul la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

Noutăți

Prăjitură cu alune, cremă de ciocolată și strat fin de frișcă

Noutăți

Desert fără coacere cu biscuiți, caramel și frișcă

Noutăți

Desert cu banană, cremă de lapte și biscuiți – fără coacere

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate