Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Nimeni nu refuză încă o felie, este o bunătate, un deliciu! Tort de casă cu spumă de ciocolată și căpșuni
Ingrediente necesare pentru o tavă de 24 cm:
- 250 biscuiți din fulgi de ovăz
- 80 g unt topit
Ingrediente necesare pentru stratul cu căpșuni:
- 350 g căpșuni
- 60 g zahăr
- 5 g gelatină
- 2 linguri apă
- 200 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru stratul cu ciocolată:
- 200 g ciocolată albă
- 350 ml frișcă lichidă
- 5 g gelatină
- 2 linguri apă
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit și transferăm în tavă. Uniformizăm și dăm tava la frigider.
Pentru stratul cu căpșuni, punem bucățelele de căpșuni și zahărul într-o cratiță. Punem pe foc și fierbem timp de câteva minute după care mixăm cu mixerul vertical.
Încălzim gelatina împreună cu apa (avem grijă să nu fierbem) după care o încorporăm în piureul de căpșuni. Lăsăm să se răcorească.
Pentru stratul cu ciocolată, topim ciocolata împreună cu 150 ml de frișcă lichidă.
Încălzim gelatina împreună cu apa și o încorporăm în ciocolata topită. Lăsăm să se răcorească.
Mixăm spumă 200 ml de frișcă, adăugăm amestecul de ciocolată și omogenizăm.
Transferăm compoziția peste aluatul din tavă. Dăm tava la frigider pentru 20 de minute.
Mixăm spumă încă 200 ml de frișcă, încorporăm compoziția de căpșuni și transferăm peste stratul alb din tavă.
Dăm tortul la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!