Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Rețetă simplă și rapidă, aromată și delicioasă – Prăjitură turnată cu căpșuni și banane
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 1 praf de sare
- 75 g unt topit
- 150 g iaurt natural
- 250 g făină
- 8 g praf de copt
- 200 g căpșuni
- 1 banană
- Zahăr și cacao (pentru decor)
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul și sarea și omogenizăm. Încorporăm untul topit și iaurtul.
Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Tapetăm baza unei tăvi de 22 cm cu hârtie de copt și ungem cu unt. Transferăm jumătate din aluat în tavă și punem deasupra bucățele de căpșuni.
Acoperim cu aluatul rămas și punem deasupra căpșuni, rondelele de banană. Presărăm și un pic de zahăr și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute.
Decorăm cu pudră de cacao.
Savurați cu poftă! Poftă bună!