Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură poloneză – Prăjitură de casă fină și cremoasă – Pur și simplu se topește în gură, este un deliciu!
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 200 ml apă
- 1 praf de sare
- 100 g unt
- 140 g făină
- 4 ouă
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 ouă
- 120 g zahăr
- 60 g amidon
- 500 ml lapte
- 160 g unt
- 5 g zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem apa într-o cratiță. Adăugăm un praf de sare, untul și punem pe foc.
Amestecăm până la omogenizare după care adăugăm făina și amstecăm foarte bine. Ținem pe foc până aluatul începe să lase o peliculă fină pe marginile cratiței după care transferăm aluatul într-un bol și îl lăsăm să se răcorească, acoperit cu folie alimentară.
Pentru cremă, spargem ouăle într-o altă cratiță. Adăugăm zahărul, omogenizăm după care încorporăm amidonul.
Amestecând continuu încorporăm și laptele și punem pe foc până crema se îngroașă. O transferăm într-un bol, îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Ne întoarcem la aluat: încorporă în el, pe rând, câte un ou. Transferăm jumătate din aluat într-o tavă de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 minute.
Procedăm la fel și cu aluatul rămas.
Amestecăm un pic crema după care încorporăm în ea untul moale și zahărul vanilat.
Întindem crema între foi și dăm prăjitura la frigider pentru 4 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!