Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură moale și pufoasă, aromată și parfumată – Tartă cu căpșuni
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 175 g zahăr
- Jumătate linguriță praf de copt
- 200 g făină
- 1 cutie mică de iaurt
- 30 ml ulei
- 350 g căpșuni
- 1 linguriță esență de vanilie
- Zahăr pudră (pentru decor)
Mod de preparare:
Omogenizăm foarte bine ouăle împreună cu zahărul după care încorporăm pe rând uleiul, iaurtul și făina cernută împreună cu praful de copt.
Adăugăm și bucățelele de căpșuni (punem câteva deoparte pentru decor) și amestecăm cu grijă. La final încorporăm și vanilia.
Tapetăm baza tăvii cu hârtie de copt, marginile le ungem cu unt și transferăm compoziția în ea.
Punem jumătăți de căpșuni deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 minute aproximativ.
După ce prăjitura se răcește o scoatem din tavă și o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!