Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă rapidă și aromată – Prăjitură cu cireșe
Ingrediente necesare:
- 60 g făină
- Zahăr vanilat
- 125 g zahăr
- 300 ml lapte
- 50 g unt topit
- 2 ouă
- 3 gălbenușuri
- 300 g cireșe
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol, adăugăm zahărul vanilat, zahărul tos și amestecăm. Încorporăm laptele după care încorporăm și untul.
Adăugăm 2 ouă întregi, omogenizăm după care încorporăm și gălbenușurile.
Ungem cu unt o formă de copt, o tapetăm cu făină și transferăm jumătate din aluat în ea.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 7-8 minute.
Scoatem prăjitura, punem cireșele deasupra și le acoperim cu aluatul rămas. Dăm prăjitura înapoi la cuptor pentru încă 35-40 minute.
După ce se răcorește o putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!