Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă pe bază de iaurt – Rețetă fără ulei și fără făină
Ingrediente necesare:
- 4 ouă (la temperatura camerei)
- 100 g zahăr tos
- 50 g amidon
- 325 g iaurt grecesc
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Separăm gălbenușurile de albușuri. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare.
Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul vanilat, adăugând treptat și zahărul tos. Trebuie să obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.
Încorporăm iaurtul după care încorporăm și amidonul iar la final încorporăm cu mare grijă spuma de albușuri.
Tapetăm o tavă de 18 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 40-45 minute.
Decorăm cu zahăr pudră și fructe după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!