La Cafea
miercuri, februarie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură de casă pe bază de iaurt – Rețetă fără ulei și fără făină – Se prepară din 4 ouă, 100g zahăr, 50g amidon, 325g iaurt grecesc și zahăr vanilat

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă pe bază de iaurt – Rețetă fără ulei și fără făină

Ingrediente necesare:

  • 4 ouă (la temperatura camerei)
  • 100 g zahăr tos
  • 50 g amidon
  • 325 g iaurt grecesc
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Separăm gălbenușurile de albușuri. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare.

Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul vanilat, adăugând treptat și zahărul tos. Trebuie să obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.

Încorporăm iaurtul după care încorporăm și amidonul iar la final încorporăm cu mare grijă spuma de albușuri.

Tapetăm o tavă de 18 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 40-45 minute.

Decorăm cu zahăr pudră și fructe după gust.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate