Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură moale și pufoasă, fragedă și aromată – Prăjitură de casă la tavă, cu căpșuni
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- 100 g zahăr
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 100 ml apă
- 100 ml ulei
- 250 g făină
- Jumătate plic praf de copt
- 400 g căpșuni
Ingrediente necesare pentru budincă:
- 40 g praf de budincă de vanilie
- 350 ml lapte
- 3-5 linguri zahăr
Mod de preparare:
Pentru bundincă, amestecăm praful de budincă cu zahărul după care încorporăm și un pic de lapte. Punem laptele rămas pe foc și când dă în clocot adăugăm amestecul de budincă. Amestecăm continuu până budinca se îngroașă după care îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Pentru aluat, setăm cuptorul la 180 de grade. Curășăm căpșunile, le spălăm bine și le lăsăm la scurs.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare.
Separat, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Încorporăm vanilia, uleiul și la final apa.
Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt după care încorporăm cu mare grijă și spuma de albușuri.
Tapetăm o tavă de 30×25 cm cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea. Deasupra aluatului punem budinca de vanilie, cu o lingură, din loc în loc. Tăiem căpșunile în jumătăți și le punem peste budincă și aluat, le apăsăm ușor.
Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute sau până prăjitura trece testul cu scobitoarea.
După coacere o lăsăm să se răcorească și o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!