Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură cu biscuiți, budincă și gem – Încercați rețeta, o să vă placă mult – Prăjitură de casă fără coacere
Ingrediente necesare:
- 250 g biscuiți cu cacao
- 250 g biscuiți cu unt
- 2 plicuri praf de budincă (2x40g)
- 700 ml lapte
- 60 g zahăr
- 350 g gem
- 150 g unt
- 75 g jeleu lămâie
- 400 ml frișcă lichidă
- 1 lingură zahăr pudră
- 15 g ciocolată
Mod de preparare:
Tapetăm baza unei tăvi de 24×24 cm cu hârtie de copt și așezăm un strat de biscuiți cu cacao în ea.
Dizolvăm praful de budincă într-un pic de lapte, adăugăm și zahărul. Punem laptele rămas pe foc și când începe să fiarbă adăugăm budinca. Amestecăm până se îngroașă.
Luăm de pe foc și încorporăm untul, mixând până la omogenizare. Turnăm jumătate din cremă peste stratul de biscuiți.
Acoperim cu un strat de biscuiți cu unt peste care întindem un strat de gem.
Acoperim stratul de gem cu un strat de biscuiți cu unt și turnăm deasupra crema rămasă.
Acoperim crema cu un strat de biscuiți cu cacao.
Dizolvăm gelatina în apă fierbinte. Mixăm frișca spumă tare împreună cu zahărul pudră.
Încorporăm și gelatina răcorită.
Întindem peste stratul de biscuiți din tavă și decorăm cu ciocolată rasă. Dăm tava la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!