Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitura Cappuccino – Moale și cremoasă, pufoasă și delicioasă – Merită încercată – Prăjitură de casă fără coacere
Ingrediente necesare:
- 12 biscuiți cu cacao
- 1 plic gelatină
- 250 ml apă fierbinte
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 1 lingură zahăr pudră
- 60 g cappuccino de ciocolată
- 1 linguriță gelatină
- 40 ml apă fierbinte
- 50 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Topim gelatina în 250 ml apă fierbinte (avem grijă să nu o fierbem).
Mixăm smântâna spumă tare încorporând și zahărul pudră. Împărțim în două părți egale.
Într-o parte încorporăm gelatina răcorită, mixând până la omogenizare.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, punem biscuiții în ea și peste biscuiți întindem crema albă și dăm tava la frigider pentru 1 oră.
În compoziția rămasă încorporăm pudra de cappuccino după care încorporăm și gelatina (1 linguriță) dizolvată în apă (40 ml).
Întindem crema peste stratul alb din tavă.
Decorăm cu ciocolată neagră rasă și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!