Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cu nucă, căpșuni și aluat răzuit – Prăjitură de casă simplă, rapidă și aromată – Rețetă de sezon, de primăvară, de vară…
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 200 ml ulei
- 200 ml chefir (sau iaurt)
- 360 g făină
- 1 plic praf de copt
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- Căpșuni
Alte ingrediente necesare:
- 100 g făină
- 80 g zahăr
- 80 g unt
- 100 g nucă tocată grosier
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul și mixăm spumă. Încorporăm uleiul și chefirul după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt și coaja rasă de lămâie.
Tapetăm o tavă de 27×38 cm cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea.
Deasupra punem bucățelele de căpșuni.
Amestecăm făina cu zahărul și untul rece, cu mâna. Trebuie să obținem o compoziție sfărâmicioasă în care încorporăm și miezul de nucă.
Transferăm în tavă și dăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!