Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cu ciocolată și cremă delicioasă (cu lapte, frișcă și vanilie) – Rețetă foarte foarte faină, musai de încercat!
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g zahăr
- 100 ml ulei
- 190 g făină
- 2 linguri pudră de cacao
- 2 lingurițe praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 1 plic budincă de vanilie
- 3 linguri făină
- 600 ml lapte
- 200 ml frișcă lichidă
- 150 g unt
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 g ciocolată
- 60 g unt
- 50 ml lapte
Mod de preparare:
Pentru cremă, mixăm ouăle împreună cu zahărul până obținem o compoziție deschisă la culoare. Încorporăm praful de budincă și făina după care încorporăm treptat și laptele. Punem pe foc și amestecăm până se îngroașă.
Transferăm budinca într-un bol, îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Pentru blat, mixăm ouăle împreună cu zahărul vanilat și cel tos până obținem o compoziție deschisă la culoare.
Încorporăm pe rând uleiul, făina cernută împreună cu praful de copt și pudra de cacao.
Transferăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute. După coacere lăsăm blatul să se răcească.
Ne întoarcem la cremă: mixăm spumă frișca. Separat, mixăm și untul spumă după care încorporăm în el budinca și frișca.
Tăiem blatul în două și însiropăm cu lapte. Le umplem cu jumătate din crema pregătită.
Însiropăm blatul superior și întindem încă un strat de cremă deasupra lui. Dăm prăjitura la frigider pentru minim 1 oră.
Ulterior, punem ingredientele pentru glazură pe foc și amestecăm până la omogenizare. După ce se răcorește o turnăm deasupra stratului de cremă.
Dăm prăjitura la frigider peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!