Rețetă pas cu pas, cu imagini – Turte făcute în casă, cu aluat pe bază de chefir – Turte cu brânză sărată și ceapă verde – Rețeta primăverii
Ingrediente necesare:
- Jumătate linguriță sare
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
- 250 ml chefir
- 250 g brânză de vaci
- 350 g făină
- 1 legătură ceapă verde
- 30-40 g unt
Mod de preparare:
Punem chefirul într-un bol. Adăugăm sarea, bicarbonatul și amestecăm. Încorporăm treptat făina cernută, amestecând la început cu lingura după care frământând aluatul pe suprafața de lucru. Transferăm aluatul într-o pungă și lăsăm deoparte pentru 15 minute.
Între timp tocăm mărunt ceapa verde. O adăugăm peste brânză, punem și sare și amestecăm. Formăm 6 bile și le punem pe o farfurie.
Punem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Împărțim în 6 bile egale pe care le acoperim cu un prosop curat de bucătărie.
Luăm prima bilă, întindem, punem umplutura la mijloc și lipim bine marginile, trăgându-le în sus peste umplutură. Întindem și formăm turta. Procedăm la fel cu aluatul rămas și umplutura rămasă.
Prăjim turtele într-o tigaie uscată încinsă până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem pe o farfurie și le ungem imediat cu unt, suprapunându-le.
Savurați cu poftă! Poftă bună!