Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tort de casă “Mărțișor” – Moale și cremos, fraged și aromat – Pe cât de bine arată, pe atât de bun este!
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 260 g chefir
- 280 g făină
- 200 g zahăr
- 180 g ulei
- 10 g pudră de cacao
- 1 lingură oțet
- 9 g bicarbonat de sodiu
- 10 g colorant alimentar roșu (gel)
- 1 praf de sare și vanilie
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 80 g zahăr pudră
- 400 g brânză ricotta (sau brânză de vaci, cremă de brânză)
- 400 g frișcă lichidă 30%
Mod de preparare:
Pentru blat, spargem ouăle într-un bol. Adăugăm un praf de sare și mixăm timp de 1 minut. Adăugăm treptat zahărul, mixând timp de 3-4 minute.
Mixând continuu încorporăm uleiul, chefirul, colorantul.
Separat, amestecăm făina cu pudra de cacao, bicarbonatul și vanilia. Cernem treptat în compoziția roșie, mixând continuu până la omogenizare.
Transferăm compoziția pe o tavă de 30×40 cm tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
După coacere răsturnăm blatul pe o altă bucată de hârtie de copt și îndepărtăm hârtia pe care s-a copt. Uniformizăm marginile și tăiem blatul în 4. Lăsăm să se răcească. Măcinăm firimiturile rămase și le vom folosi pentru decor.
Pentru cremă, punem ricotta într-un bol. Adăugăm zahărul pudră și mixăm până la omogenizare. Adăugăm frișca lichidă și mixăm din nou până obținem o cremă omogenă și netedă. Punem deoparte un pic de cremă pentru decor.
Umplem foile cu cremă. Acoperim tortul cu crema rămasă după care punem și firimiturile rămase. Decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!