La Cafea
vineri, iunie 2, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Ruladă de casă moale și pufoasă – Ruladă foarte fină și foarte aromată, efectiv se topește în gură – Rețetă cu imagini

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Ruladă de casă moale și pufoasă – Ruladă foarte fină și foarte aromată, efectiv se topește în gură

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 4 ouă
  • 80 g zahăr
  • 90 g făină
  • 45 g apă (4 linguri)
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Vanilie

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • Vanilie
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 400 g smântână sau frișcă

Alte ingrediente necesare:

  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 3-4 linguri apă
  • Gem sau fructe

Mod de preparare:

Setăm cuptorul la 200 de grade și tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 30×40 cm.

Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri. Adăugăm un praf de sare peste albușuri și mixăm timp de 1 minut. Adăugăm zahăr vanilat după care, mixând continuu, încorporăm treptat jumătate din zahărul tos.

Omogenizăm gălbenușurile, adăugăm zahăr vanilat, zahărul tos rămas și mixăm până zahărul se dizolvă complet.

Adăugăm treptat apa după care încorporăm în mai multe tranșe făina cernută împreună cu praful de copt. La final încorporăm treptat și spuma de albușuri, amestecând cu grijă.

Transferăm compoziția în tavă, uniformizăm și dăm la cuptorul preîncălzit pentru 8 minute. După coacere răsturnăm blatul pe o altă bucată de hârtie de copt și îndepărtăm hârtia pe care s-a copt. cu ajutorul hârtiei rulăm blatul și lăsăm să se răcească.

Pentru umplutură, mixăm smântâna cu zahăr vanilat și zahăr pudră.

Într-un pahar amestecăm apa cu zeama de lămâie și zahărul pudră. Ungem blatul, întindem crema deasupra, punem gemul și rulăm. Învelim rulada în hârtia de copt și o dăm la frigider pentru câteva ore.

Ulterior decorăm după gust, porționăm și servim.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate