Rețetă pas cu pas, cu imagini – Gustărică rapidă și savuroasă – Se prepară ușor și e gata imediat – Dovlecei pane (la cuptor)
Ingrediente necesare:
- 2 dovlecei medii
- 200 g smântână
- 2-3 căței usturoi
- 100 g pesmet
- 100 g cașcaval ras
- Sare, piper
Ingrediente necesare pentru sos:
- 150 g smântână
- 2 căței usturoi
- Mărar
- Sare, piper
Mod de preparare:
Tăiem dovleceii în bucăți, dăm usturoiul prin răzătoare.
Amestecăm smântâna cu usturoiul, sare și piper. Într-un alt bol amestecăm cașcavalul ras cu pesmetul. Trecem dovleceii prin amestecul de smântână după care prin amestecul de pesmet și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade pentru aproximativ 25 de minute.
Pentru sos, amestecăm smântâna cu usturoiul pisat, mărarul tocat mărunt, sare și piper. Servim dovleceii cu sosul pregătit.
Savurați cu poftă! Poftă bună!