Rețetă pas cu pas, cu imagini – Sunt cele mai bune clătite-aperitiv, niciodată nu mi-au ieșit atât de bune – Clătite cu brânză și verdeață
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 1 linguriță sare
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
- 70 g cașcaval (opțional)
- 130-150 g făină
- 150 g chefir
- 300 g brânză de vaci
- Verdeață după gust
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm sare și omogenizăm cu telul. Adăugăm chefirul, brânza și omogenizăm din nou.
Adăugăm cașcavalul ras, amestecăm. Adăugăm făina treptat, amestecând până obținem un aluat omogen și dens.
La final încorporăm și verdeața și dacă este nevoie potrivim compoziția de sare. Încorporăm și bicarbonatul și lăsăm compoziția deoparte pentru 10 minute.
Ungem cu ulei o tigaie fierbinte și punem câte o lingură din compoziție pe ea. Acoperim cu capac până clătitele capătă o culoare frumoasă după care le întoarcem pe partea cealaltă.
Le mai lăsăm câteva minute, fără capac, după care le scoatem pe o farfurie. Servim cu smântână sau sosul preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!