Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Batoane Bounty – Rețetă simplă, ușoară și rapidă – Batoane cu ciocolată și fulgi de cocos
Ingrediente necesare:
- 1 praf de sare
- 70 g zahăr
- 70 g lapte
- 100 g unt
- 170 g fulgi de cocos
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 30 g ulei
- 150 g ciocolată
Mod de preparare:
Punem laptele într-o cratiță. Adăugăm un praf de sare, zahăr, bucățile de unt și punem pe foc mediu. Amestecăm până la omogenizare după care luăm de pe foc. Adăugăm fulgii de cocos și amestecăm bine.
Transferăm compoziția într-o tavă de 20×20 cm tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm, lăsăm să ajungă la temperatura camerei după care dăm la congelator pentru 1-2 ore.
Ulterior, tăiem în batoane pe care le dăm înapoi la congelator până pregătim glazura.
Pentru glazură, topim bucățile de ciocolată într-o cratiță. Luăm de pe foc și încorporăm uleiul. Amestecăm până la omogenizare.
Trecem batoane prin glazură și le așezăm pe o bucată de hârtie de copt. Dăm la frigider iar după ce glazura se solidifică, putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!