Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă în straturi, foarte fragedă și foarte aromată – Crema de ciocolată este pur și simplu senzațională
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 5 albușuri
- 150 g zahăr
- 30 g făină (sau amidon)
- 160 g migdale
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 5 gălbenușuri
- 80 g zahăr
- 450 ml lapte
- 50 g amidon
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 30 g pudră de cacao
- 90 g zahăr
- 60 ml lapte
- 100 g unt
Mod de preparare:
Pentru umplutură, punem zahărul (80g) într-o cratiță. Adăugăm zahărul vanilat, amidonul, gălbenușurile, un pic de lapte și omogenizăm.
Treptat încorporăm laptele rămas (fierbinte) după care punem compoziția pe foc.
După ce dă în clocot, fierbem timp de 1 minut, amestecând continuu. Transferăm compoziția într-un bol, acoperim suprafața cu folie alimentară și lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Într-o altă cratiță amestecăm pudra de cacao cu 90 g zahăr. încorporăm 60 ml lapte și punem cratița pe foc. Amestecăm până începe să fiarbă după care fierbem timp de 1 minut.
Adăugăm untul și amestecăm până la omogenizare.
Turnăm sosul într-un bol, acoperim suprafața cu folie alimentară și lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Pentru blat, prăjim migdalele pe o tigaie uscată timp de 5 minute aproximativ. Le transferăm în blender și le măcinăm. Pregătim o tavă de 30×40 cm pe care o tapetăm cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade.
Punem un praf de sare peste albușuri și mixăm timp de 1 minut. Mixând continuu încorporăm zahărul tos.
Amestecăm migdalele măcinate cu făina după care încorporăm treptat amestecul în spumă. Omogenizăm cu grijă, folosind telul. Transferăm compoziția în tava pregătită, uniformizăm și dăm la cuptor pentru 10 minute.
După coacere răsturnăm blatul pe o altă bucată de hârtie de copt și îndepărtăm hârtia pe care s-a copt.
Transferăm compoziția pentru umplutură într-un bol mai mare. Omogenizăm cu mixerul după care încorporăm treptat compoziția de ciocolată, mixând până la omogenizare.
Tăiem blatul în 3. Umplem blaturile cu cremă după care acoperim și suprafața prăjiturii cu un strat de cremă.
Decorăm cu migdale măcinate. Dăm prăjitura la frigider pentru minim câteva ore, preferabil peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!