La Cafea
marți, noiembrie 28, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură de casă în straturi, foarte fragedă și foarte aromată – Crema de ciocolată este pur și simplu senzațională

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă în straturi, foarte fragedă și foarte aromată – Crema de ciocolată este pur și simplu senzațională

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 5 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 30 g făină (sau amidon)
  • 160 g migdale
  • 1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 5 gălbenușuri
  • 80 g zahăr
  • 450 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 30 g pudră de cacao
  • 90 g zahăr
  • 60 ml lapte
  • 100 g unt

Mod de preparare:

Pentru umplutură, punem zahărul (80g) într-o cratiță. Adăugăm zahărul vanilat, amidonul, gălbenușurile, un pic de lapte și omogenizăm.

Treptat încorporăm laptele rămas (fierbinte) după care punem compoziția pe foc.

După ce dă în clocot, fierbem timp de 1 minut, amestecând continuu. Transferăm compoziția într-un bol, acoperim suprafața cu folie alimentară și lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Într-o altă cratiță amestecăm pudra de cacao cu 90 g zahăr. încorporăm 60 ml lapte și punem cratița pe foc. Amestecăm până începe să fiarbă după care fierbem timp de 1 minut.

Adăugăm untul și amestecăm până la omogenizare.

Turnăm sosul într-un bol, acoperim suprafața cu folie alimentară și lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Pentru blat, prăjim migdalele pe o tigaie uscată timp de 5 minute aproximativ. Le transferăm în blender și le măcinăm. Pregătim o tavă de 30×40 cm pe care o tapetăm cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade.

Punem un praf de sare peste albușuri și mixăm timp de 1 minut. Mixând continuu încorporăm zahărul tos.

Amestecăm migdalele măcinate cu făina după care încorporăm treptat amestecul în spumă. Omogenizăm cu grijă, folosind telul. Transferăm compoziția în tava pregătită, uniformizăm și dăm la cuptor pentru 10 minute.

După coacere răsturnăm blatul pe o altă bucată de hârtie de copt și îndepărtăm hârtia pe care s-a copt.

Transferăm compoziția pentru umplutură într-un bol mai mare. Omogenizăm cu mixerul după care încorporăm treptat compoziția de ciocolată, mixând până la omogenizare.

Tăiem blatul în 3. Umplem blaturile cu cremă după care acoperim și suprafața prăjiturii cu un strat de cremă.

Decorăm cu migdale măcinate. Dăm prăjitura la frigider pentru minim câteva ore, preferabil peste noapte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Prăjitură de casă la tavă – Rețetă de nota 10 – Prăjitură cu cremă de cacao, frișcă și mascarpone

Noutăți

Prăjitură de casă cu iaurt și lămâie – Delicioasă și aromată – Pur și simplu se topește în gură

Noutăți

Plăcintă de casă cu afine și iaurt – Rețetă simplă, cu foi din comerț – Nimeni nu refuză încă o bucățică

Noutăți

Negresă cu cocos și vișine – Se prepară foarte ușor și este foarte delicioasă – O să vă placă mult

Noutăți

Plăcintă întinsă cu vișine și brânză dulce – O bunătate de care nu te mai saturi

Noutăți

Prăjitură de casă cu fructe – Cremoasă și delicioasă – Prăjitură cu cremă de portocale, banane și biscuiți

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Prăjitură de casă la tavă – Rețetă de nota 10 – Prăjitură cu cremă de cacao, frișcă și mascarpone

Noutăți

Prăjitură de casă cu iaurt și lămâie – Delicioasă și aromată – Pur și simplu se topește în gură

Noutăți

Plăcintă de casă cu afine și iaurt – Rețetă simplă, cu foi din comerț – Nimeni nu refuză încă o bucățică

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate