Rețetă pas cu pas, cu imagini – Ruladă cremoasă și delicioasă, merită încercată – Ruladă de bezea cu căpșuni
Ingrediente necesare pentru blat:
- 10 g amidon
- Vanilie
- 130 g albușuri
- 180 g zahăr pudră
- Câteva picături de zeamă de lămâie
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- Zahăr pudră după gust
- 200-300 g fructe de pădure
- 200 g smântână pentru frișcă (rece)
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de 30×40 cm cu hârtie de copt și ungem cu un pic de ulei. Separăm albușurile de gălbenușuri.
Pentru blat, mixăm albușurile timp de 1 minut, adăugăm zeama de lămâie, vanilie și, mixând continuu, încorporăm treptat și zahărul pudră. Vom obține o spumă lucioasă și fermă. Adăugăm și amidonul și mai mixăm 10 secunde.
Transferăm compoziția în tavă și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru 20-25 minute. După coacere transferăm blatul pe o altă bucată de hârtie de copt și îndepărtăm hârtia pe care s-a copt.
Pentru umplutură, mixăm smântâna. Adăugăm zahăr pudră după gust și vanilie și mixăm până obținem o spumă fermă.
Întindem spuma peste blatul răcit. Punem deasupra fructe de pădure sau alte fructe după gust și rulăm. Împachetăm rulada în hârtie și dăm la frigider pentru 1 oră.
Ulterior, decorăm după gust și putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!