Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Moale și pufoasă, cremoasă și delicioasă – Merită să încercați rețeta, o să vă placă mult – Prăjitură de casă (cu cremă de lapte)
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- Vanilie
- 100 g zahăr
- 55 ml ulei
- 100 g chefir
- 110 g făină
- 1 praf de sare
- 25 g pudră de cacao
- >40 g amidon (sau făină)
- 15 g miere (2 lingurițe)
- 1 linguriță praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- 40 ml apă
- 7 g gelatină
- 1 linguriță miere
- 80 g lapte condensat
- 200-250 g smântână pentru frișcă
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm 1 praf de sare și mixăm timp de 1 minut. Adăugăm zahărul și mixăm timp de 4-5 minute, până zahărul se dizolvă complet și obținem o compoziție deschisă la culoare.
Adăugăm uleiul, chefirul, mierea și omogenizăm.
Amestecăm făina cu pudra de cacao, amidonul, vanilia și praful de copt. Cernem amestecul în aluat în câteva tranșe, amestecând până la omogenizare.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm compoziția. Întindem uniform și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 8-9 minute.
După coacere, răsturnăm blatul pe o altă bucată de hârtie de copt și îndepărtăm hârtia pe care s-a copt. Lăsăm să se răcească, după care uniformizăm marginile și tăiem în 2.
Pentru umplutură, punem smântâna într-un bol. Mixăm spumă, adăugăm laptele condensat rece, mierea și omogenizăm.
Amestecăm gelatina cu apa, o lăsăm să se umfle după care încălzim amestecul până gelatina se dizolvă. Avem grijă să nu aducem la fierbere amestecul. După ce se răcorește, încorporăm în cremă.
Umplem blaturile cu cremă. Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru 3-4 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!