Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Fursecuri de casă fine și moi, delicate și aromate – Fursecuri aromate cu mere
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- Vanilie
- 100 g unt
- 310 g făină
- 100 g zahăr
- 1 praf de sare
- 2 mere (400-500 g)
- 1,5 lingurițe praf de copt
- 30 g cireșe uscate, stafide, nuci
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 180 de grade. Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm sarea și mixăm timp de 1 minut.
Mixând continuu încorporăm treptat zahărul. Adăugăm vanilia, untul moale și mixăm timp de 10 secunde.
Amestecăm făina cu praful de copt după care cernem treptat în aluat, amestecând de fiecare dată până la omogenizare.
Vom obține un aluat care-și păstrează bine forma, este moale și ușor lipicioasă.
Curățăm și tăiem merele în cubulețe. Adăugăm merele și cireșele uscate în aluat și amestecăm bine.
Transferăm câte o lingură plină de compoziție pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!