Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Cornulețe din aluat cu chefir – Se prepară ușor și o să vă placă mult – Cornulețe moi și pufoase
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- 70 ml unt
- 330 g făină
- 50-100 g zahăr
- 1 praf de sare
- 1 linguriță praf de copt
- 150 g chefir (sau iaurt, smântână)
- 1 linguriță coajă rasă de portocală
Mod de preparare:
Punem zahărul și sarea într-un bol mare. Adăugăm coaja rasă de portocală, oul, chefirul, uleiul și omogenizăm cu telul.
Încorporăm praful de copt după care încorporăm treptat făina cernută, amestecând continuu până la omogenizare după care frământând aluatul cu mâna.
Pentru umplutură putem folosi gem, lapte condensat, cremă de ciocolată, fructe uscate etc. Noi am folosit amestecat zahăr cu scorțișoară și bucățele de ciocolată.
Împărțim aluatul în 4 părți egale din care formăm 4 bile. Întindem prima bilă în formă rotundă și la o grosime de 2-3 mm. Tăiem în triunghiuri, punem umplutura și rulăm.
Transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel cu aluatul rămas.
Notă: dacă folosim zahăr pentru umplutură, presărăm înainte de a tăia blatul în triunghiuri și trecem ușor cu sucitorul deasupra stratului de zahăr. Ulterior putem tăia triunghiurile și rula.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 15-20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!