Rețetă pas cu pas, cu imagini – Cornulețe de casă – Se prepară ușor, din doar câteva ingrediente – Cornulețe moi și aromate, cu brânză dulce
Ingrediente necesare:
- 70 g zahăr
- 140 g unt
- 270 g făină
- 8 g zahăr vanilat
- 350 g brânză de vaci
- Un sfert linguriță sare
- 1,5 lingurițe praf de copt
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Punem făina într-un bol. Adăugăm sarea, praful de copt și amestecăm. Dăm pe răzătoare untul, direct peste făină. Amestecăm cu mâna până obținem un aluat sfărâmicios.
Adăugăm brânza și amestecăm din nou. Frământăm aluatul pe suprafața de lucru. Împachetăm în folie și dăm la frigider pentru 20-30 minute.
Împărțim aluatul în 4. Luăm prima bucată, formăm o bilă și întindem într-un blat subțire. Amestecăm zahărul tos cu cel vanilat.
Presărăm deasupra amestecul de zahăr, trecem cu sucitorul deasupra, tăiem în triunghiuri și rulăm. Procedăm la fel cu aluatul rămas.
Transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm la cuptorul preîncălzit la 170-180 grade până cornulețele se rumenesc frumos.
După ce se răcoresc, pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!