Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Gata în 2 timpi și 3 mișcări – Prăjitură de casă cu mere – Fragedă, pufoasă, aromată și parfumată
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 150 g zahăr
- Jumătate pahar ulei
- 160-180 ml chefir (sau lapte)
- 2 pahare făină cernută
- 18 g praf de copt
- 300-400 g mere
- Zahăr pudră
- Scorțișoară (opțional)
- Unt (pentru a unge forma)
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol încăpător. Adăugăm zahărul și mixăm până zahărul se dizolvă complet și obținem o spumă deschisă la culoare. Încorporăm chefirul, uleiul după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Adăugăm și celelalte ingrediente (în afară de mere) și omogenizăm. Transferăm aluatul într-o formă de copt uns cu ulei. Uniformizăm și aranjăm deasupra feliile subțiri de mere. După gust, presărăm scorțișoară deasupra.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 minute aproximativ. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte, prăjitura este gata atunci când trece testul cu scobitoarea.
După ce se răcește, o putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!