Rețetă pas cu pas, cu imagini – Aluat foietaj făcut în casă – Foarte gustos și foarte aerat, îl folosesc des – Rețetă rapidă, v-o recomand cu drag…
Ingrediente necesare:
- 1 kg făină
- 800 g unt
- 2 ouă
- 1 linguriță sare
- 2 linguri oțet 5-7%
- 350 ml apă rece
Mod de preparare:
Dăm untul rece prin răzătoare, scufundându-l periodic în făină.
Amestecăm untul cu făina cernută.
Separat, amestecăm sarea cu oțetul și ouăle, folosind un tel. Încorporăm și apa rece.
Treptat, turnăm compoziția lichidă peste compoziția cu făină și unt, amestecând continuu cu mâna. Frământăm un aluat omogen după care formăm o bilă mare și o împărțim în 2.
Învelim bucățile de aluat în folie alimentară și le dăm la frigider pentru minim 2 ore. Ulterior, putem folosi acest aluat atât pentru produse dulci, cât și pentru produse sărate.
Savurați cu poftă! Poftă bună!