Rețetă pas cu pas, cu imagini – Cheesecake cremos cu kiwi – Cheesecake delicat, fără coacere
Ingrediente necesare pentru blat:
- 200 g biscuiți
- 100 g unt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 g cremă de brânză (sau brânză de vaci mărunțită în blender)
- 350 ml frișcă lichidă 33%
- 150 g zahăr pudră
- 1 pachet zahăr vanilat
- Zeama de la 1 lămâie
- 10 g gelatină
Ingrediente necesare pentru stratul cu kiwi:
- 1 kg kiwi
- 200 g zahăr pudră
- 20 g gelatină
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm bine biscuiții măcinați cu untul topit. Luăm o formă rotundă detașabilă, de 24 cm, tapetăm partea de jos și transferăm amestecul de biscuiți în ea. Uniformizăm.
Mixăm frișca spumă tare împreună cu zahărul vanilat și cel pudră. Pregătim gelatina urmând instrucțiunile de pe ambalaj.
Adăugăm zeama de lămâie și gelatina umflată în crema de brânză. Omogenizăm după care încorporă, și frișca. Transferăm compoziția în formă, lăsând un pic de cremă pentru decor. Dăm tortul la frigider.
Pentru stratul de kiwi, curățăm fructele de coajă și le mărunțim în blender. Adăugăm zahărul pudră și punem compoziția pe foc mediu până dă câteva clocote. Luăm amestecul de pe foc, adăugăm gelatina umflată și omogenizăm.
Scoatem tortul de la frigider și turnăm deasupra cremei stratul de kiwi. Dăm tortul la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.
A doua zi decorăm cu crema rămasă și bucăți de kiwi, sau după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!