Rețetă pas cu pas, cu imagini – Cremă Charlotte
Ingrediente necesare:
- 200 g unt
- 4 linguri zahăr
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- Vanilie (după gust)
- Coniac sau rom (după gust)
Pentru această rețetă, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Le scoatem cu câteva ore înainte de a începe să pregătim crema.
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Adăugăm și laptele și omogenizăm.
Transferăm compoziția într-o cratiță și o încălzim fie pe foc mic, fie pe baie de aburi. Amestecăm continuu până compoziția se îngroașă, fără să o lăsăm să înceapă să fiarbă.
După ce compoziția s-a îngroșat, o luăm de pe foc și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Mixăm untul spumă și, fără să oprim mixerul, încorporăm treptat compoziția de ouă. Spre final adăugăm și coniacul. Omogenizăm și crema este gata.
Savurați cu poftă! Poftă bună!