Inimă

  • Broccoli – conține calciu, caroten și fier, previne ateroscleroza și atacurile de cord
  • Ridichea – apără împotriva atacurilor de inimă
  • Portocala – conține vitamina C, are puține calorii, scade valoarea colesterolului din sânge
  • Varza – conține potasiu și fier care sunt necesare inimii și circulației sanguine
  • Peștele – conține acizi Omega 3 care apără sistemul vascular de inflamații și calcifieri
  • Morcovul – conține acid folic și bioflavonoide care protejează inima
  • Ceapa – scade presiunea sângelui, îmbunătățește activitatea inimii și circulația
  • Leurda – curăță sângele de toxine
  • Uleiul de măsline – energizează cordul, reduce colesterolul
  • Usturoiul – conține alicină care previne accidentele vasculare cerebrale
  • Sparanghelul – curăță cordul și vasele mari de sânge
  • Cicoarea – scade colesterolul și tensiunea arterială, curăță sângele
  • Somonul – sursă de acizi grași Omega 3, scade din nivelul trigliceridelor din sânge
  • Cartoful – protejează împotriva accidentelor cerebro-vasculare, oferă o cantitate mare de vitamina C sistemului vascular
  • Dovleacul – efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale și în bolile de inimă
  • Paprika – protejează inima și vasele de sânge
  • Roșia – este un diuretic eficient, normalizează tensiunea arterială
  • Mărul – conține peste 300 de substanțe esențiale pentru protecția sistemului vascular
  • Măslinele – reduc colesterolul nociv și tensiunea arterială
  • Coacăzele – concentrație mare de vitamine: B, C, D, E, excelente pentru circulația sângelui
  • Fasolea neagră – 1 cană furnizează între 120-320 mg de magneziu, prevenind astfel tulburările de ritm cardiac
  • Murele – fructe cardioactive, ajută la funcționarea optimă a cordului
  • Zmeura – întărește sistemul imunitar prin acțiunea de aspirină naturală
  • Socul – îmbunătățește circulația sanguină
  • Cireșele – sursă de potasiu, calciu, fosfor, siliciu, fier
  • Piersica – conține oligoelemente și vitamine care protejează inima
  • Rubarba – scade tensiunea arterială, fortifică inima
  • Grapefruit – previne obstrucțiile vasculare și tromboza
  • Prunele – previn tromboza
  • Curmalele – reduc tensiunea arterială, protejează împotriva aterosclerozei întrucât sunt bogate în calciu, fier și potasiu
  • Ciuperca Shitake – reduce colesterolul
  • Afinele – pigmentul albastru ajută vasele sanguine să devină mai elastice
  • Ovăzul – benefic în bolile cardiovasculare
  • Ardeiul iute – previne creșterea nivelului de zahăr din sânge ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii
  • Porulmbul – conține vitaminele D și K

Creier

  • Lintea – conține proteinele, glucidele și lecitina de care au nevoie celulele creierului
  • Carnea de pasăre din curte – are grăsimi și uleiuri ce oferă energie celulelor nervoase
  • Fasolea – crește puterea de concentrație
  • Oul – sursă grozavă de proteină, gălbenușul conține colină care ajută la dezvoltarea memoriei
  • Quinoa – întărește memoria, încetinește procesul de îmbătrânire, bogat în fier
  • Avocado – combate stresul, insomnia și nervozitatea
  • Banana – conține vitamine, minerale și glucoză, energizează creierul
  • Stafidele – conțin 75% zahăr așadar este o sursă de energie pentru creier
  • Para – zahărul și substanțele asemănătoare hormonilor intensifică puterea de lucru a creierului
  • Caisele – stimulează neuronii
  • Mazărea – bogată în proteină, bună pentru memorie și concentrare
  • Salata verde – calmează sistemul nervos

Ochi

  • Arnica –uleiul esențial de arnică calmează inflamațiile oculare
  • Mesteacănul alb – întărește imunitatea ochilor prin conținutul de calciu, potasiu și vitamina C
  • Castanul sălbatic – calmează senzația de usturime și iritațiile
  • Rostopasca – extrem de eficientă împotriva virusurilor și în tratamentul ochilor uscați
  • Gutuia – pentru alergii și febra fânului
  • Iarba de silur – calmează ochii celor care stau mult în fața calculatorului
  • Strugurii și căpșuna – ajută ochiul în timpul vederii nocturne
  • Grăsimea de găină – face minuni aplicată ca unguent pe ochi, împreună cu iarba de silur
  • Pătlagina – conține taninuri care tratează infecțiile oculare
  • Ananasul – conține enzime care relaxează ochii obosiți
  • Centarium Minus – tinctura din această plantă vindecă afecțiunile oculare
  • Rozmarinul – purifică ochii, protejează vasele de sânge oculare

Păr și piele

  • Iaurtul degresat – conține bacterii care îmbunătățesc aspectul pielii, concentrație ridicată de vitamina A
  • Pepenele – foarte puține calorii, excelent pentru menținerea fermității pielii
  • Orzul – înfrumusețează și revitalizează datorită substanțelor bioactive
  • Cimbrul – redă strălucirea pielii, curăță organismul
  • Grâul – conține acizi grași, dioxid de siliciu și calciu, extraordinar pentru unghii, păr și piele
  • Hreanul – conține substanțe active care regenerează unghiile, pielea și părul
  • Muștarul – reglează fluxul sanguin la nivelul pielii

Oase

  • Spanac – conține calciu și fier, face oasele mai rezistente, ajută la funcționarea mușchilor
  • Migdalele – conțin magneziu, ajută oasele să rămână sănătoase
  • Secara – benefică pentru dinți, mușchi și oase datorită oligoelementelor conținute: vitamine B, mangan, zinc, fier, potasiu, magneziu
  • Brânza – întărește oasele, sursă bună de calciu
  • Meiul – întărește dinții și oasele, stimulează creșterea copiilor

Stomac, intestin

  • Păstârnacul – stimulează digestia
  • Mango – apără mucoasa intestinală datorită conținutului de vitamina A și a antioxidanților
  • Mărarul – ameliorează digestia
  • Tinctura de fenicul – protejează mucoasele intestinale
  • Arpacașul – oferă necesarul de fibre, magneziu și fosfor pentru o digestie sănătoasă
  • Nucile – conțin o formă purificată de Omega 3, ajutând astfel la reducerea riscului de cancer al intestinelor
  • Soia – are proprietăți anticancerigene

Rinichi

  • Sfecla roșie – stimulează arderile celulare
  • Castravetele – conțin multă apă, stimulează activitatea rinichilor
  • Țelina – protejează rinichii de virusuri
  • Gulia – conține vitamina C care protejează celulele renale și fier și fosfor care oferă energie organului
  • Varză roșie – conține aminoacizi și proteine care acționează ca un filtru pentru rinichi
  • Ridichea neagră – antibiotic natural
  • Varza murată – detoxifică organismul
  • Hrișca – produs dietetic în cazul bolilor de rinichi și diabet
  • Pătrunjelul – deține combinația ideală de minerale pentru a curăța rinichii

Ficat

  • Sucul de ridiche – stimulează secreția bilei
  • Anghinarea – conține proteine regenerative, acid folic și antioxidanți care previn bolile hepatice
  • Conopida – contribuie la îmbunătățirea activității ficatului
  • Drojdia de bere – sursă importantă de vitamina B, detoxifică ficatul
  • Laptele – apără ficatul de afecțiuni frecvente
  • Menta – uleiurile esențiale de mentă stimulează secreția biliară și calmează crampele
  • Păpădia – ajută la buna funcționare a ficatului, reduce colesterolul