Inimă
- Broccoli – conține calciu, caroten și fier, previne ateroscleroza și atacurile de cord
- Ridichea – apără împotriva atacurilor de inimă
- Portocala – conține vitamina C, are puține calorii, scade valoarea colesterolului din sânge
- Varza – conține potasiu și fier care sunt necesare inimii și circulației sanguine
- Peștele – conține acizi Omega 3 care apără sistemul vascular de inflamații și calcifieri
- Morcovul – conține acid folic și bioflavonoide care protejează inima
- Ceapa – scade presiunea sângelui, îmbunătățește activitatea inimii și circulația
- Leurda – curăță sângele de toxine
- Uleiul de măsline – energizează cordul, reduce colesterolul
- Usturoiul – conține alicină care previne accidentele vasculare cerebrale
- Sparanghelul – curăță cordul și vasele mari de sânge
- Cicoarea – scade colesterolul și tensiunea arterială, curăță sângele
- Somonul – sursă de acizi grași Omega 3, scade din nivelul trigliceridelor din sânge
- Cartoful – protejează împotriva accidentelor cerebro-vasculare, oferă o cantitate mare de vitamina C sistemului vascular
- Dovleacul – efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale și în bolile de inimă
- Paprika – protejează inima și vasele de sânge
- Roșia – este un diuretic eficient, normalizează tensiunea arterială
- Mărul – conține peste 300 de substanțe esențiale pentru protecția sistemului vascular
- Măslinele – reduc colesterolul nociv și tensiunea arterială
- Coacăzele – concentrație mare de vitamine: B, C, D, E, excelente pentru circulația sângelui
- Fasolea neagră – 1 cană furnizează între 120-320 mg de magneziu, prevenind astfel tulburările de ritm cardiac
- Murele – fructe cardioactive, ajută la funcționarea optimă a cordului
- Zmeura – întărește sistemul imunitar prin acțiunea de aspirină naturală
- Socul – îmbunătățește circulația sanguină
- Cireșele – sursă de potasiu, calciu, fosfor, siliciu, fier
- Piersica – conține oligoelemente și vitamine care protejează inima
- Rubarba – scade tensiunea arterială, fortifică inima
- Grapefruit – previne obstrucțiile vasculare și tromboza
- Prunele – previn tromboza
- Curmalele – reduc tensiunea arterială, protejează împotriva aterosclerozei întrucât sunt bogate în calciu, fier și potasiu
- Ciuperca Shitake – reduce colesterolul
- Afinele – pigmentul albastru ajută vasele sanguine să devină mai elastice
- Ovăzul – benefic în bolile cardiovasculare
- Ardeiul iute – previne creșterea nivelului de zahăr din sânge ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii
- Porulmbul – conține vitaminele D și K
Creier
- Lintea – conține proteinele, glucidele și lecitina de care au nevoie celulele creierului
- Carnea de pasăre din curte – are grăsimi și uleiuri ce oferă energie celulelor nervoase
- Fasolea – crește puterea de concentrație
- Oul – sursă grozavă de proteină, gălbenușul conține colină care ajută la dezvoltarea memoriei
- Quinoa – întărește memoria, încetinește procesul de îmbătrânire, bogat în fier
- Avocado – combate stresul, insomnia și nervozitatea
- Banana – conține vitamine, minerale și glucoză, energizează creierul
- Stafidele – conțin 75% zahăr așadar este o sursă de energie pentru creier
- Para – zahărul și substanțele asemănătoare hormonilor intensifică puterea de lucru a creierului
- Caisele – stimulează neuronii
- Mazărea – bogată în proteină, bună pentru memorie și concentrare
- Salata verde – calmează sistemul nervos
Ochi
- Arnica –uleiul esențial de arnică calmează inflamațiile oculare
- Mesteacănul alb – întărește imunitatea ochilor prin conținutul de calciu, potasiu și vitamina C
- Castanul sălbatic – calmează senzația de usturime și iritațiile
- Rostopasca – extrem de eficientă împotriva virusurilor și în tratamentul ochilor uscați
- Gutuia – pentru alergii și febra fânului
- Iarba de silur – calmează ochii celor care stau mult în fața calculatorului
- Strugurii și căpșuna – ajută ochiul în timpul vederii nocturne
- Grăsimea de găină – face minuni aplicată ca unguent pe ochi, împreună cu iarba de silur
- Pătlagina – conține taninuri care tratează infecțiile oculare
- Ananasul – conține enzime care relaxează ochii obosiți
- Centarium Minus – tinctura din această plantă vindecă afecțiunile oculare
- Rozmarinul – purifică ochii, protejează vasele de sânge oculare
Păr și piele
- Iaurtul degresat – conține bacterii care îmbunătățesc aspectul pielii, concentrație ridicată de vitamina A
- Pepenele – foarte puține calorii, excelent pentru menținerea fermității pielii
- Orzul – înfrumusețează și revitalizează datorită substanțelor bioactive
- Cimbrul – redă strălucirea pielii, curăță organismul
- Grâul – conține acizi grași, dioxid de siliciu și calciu, extraordinar pentru unghii, păr și piele
- Hreanul – conține substanțe active care regenerează unghiile, pielea și părul
- Muștarul – reglează fluxul sanguin la nivelul pielii
Oase
- Spanac – conține calciu și fier, face oasele mai rezistente, ajută la funcționarea mușchilor
- Migdalele – conțin magneziu, ajută oasele să rămână sănătoase
- Secara – benefică pentru dinți, mușchi și oase datorită oligoelementelor conținute: vitamine B, mangan, zinc, fier, potasiu, magneziu
- Brânza – întărește oasele, sursă bună de calciu
- Meiul – întărește dinții și oasele, stimulează creșterea copiilor
Stomac, intestin
- Păstârnacul – stimulează digestia
- Mango – apără mucoasa intestinală datorită conținutului de vitamina A și a antioxidanților
- Mărarul – ameliorează digestia
- Tinctura de fenicul – protejează mucoasele intestinale
- Arpacașul – oferă necesarul de fibre, magneziu și fosfor pentru o digestie sănătoasă
- Nucile – conțin o formă purificată de Omega 3, ajutând astfel la reducerea riscului de cancer al intestinelor
- Soia – are proprietăți anticancerigene
Rinichi
- Sfecla roșie – stimulează arderile celulare
- Castravetele – conțin multă apă, stimulează activitatea rinichilor
- Țelina – protejează rinichii de virusuri
- Gulia – conține vitamina C care protejează celulele renale și fier și fosfor care oferă energie organului
- Varză roșie – conține aminoacizi și proteine care acționează ca un filtru pentru rinichi
- Ridichea neagră – antibiotic natural
- Varza murată – detoxifică organismul
- Hrișca – produs dietetic în cazul bolilor de rinichi și diabet
- Pătrunjelul – deține combinația ideală de minerale pentru a curăța rinichii
Ficat
- Sucul de ridiche – stimulează secreția bilei
- Anghinarea – conține proteine regenerative, acid folic și antioxidanți care previn bolile hepatice
- Conopida – contribuie la îmbunătățirea activității ficatului
- Drojdia de bere – sursă importantă de vitamina B, detoxifică ficatul
- Laptele – apără ficatul de afecțiuni frecvente
- Menta – uleiurile esențiale de mentă stimulează secreția biliară și calmează crampele
- Păpădia – ajută la buna funcționare a ficatului, reduce colesterolul