Fără îndoială, usturoiul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale de pe pământ. Potrivit studiilor, 1 mg de usturoi are aceeași putere curativă ca 21 de unități de penicilină. Rețeta de mai jos a fost concepută în Tibet acum câteva sute de ani și acoperă un spectru foarte larg de boli și afecțiuni.

Maceratul se prepară în casă și nu folosesc ustensile de metal. Acest tratament puternic nu se recomandă copiilor sub 14 ani și se administrează conform unui plan bine stabilit și doar o dată la 5 ani.

Ingrediente necesare: 250 g alcool de 95 grade, 350 g usturoi.

Usturoiul se curăță cu unghiile și se pisează într-un vas nemetalic, de exemplu un borcan de sticlă. Se adaugă alcoolul, se amestecă și se închide borcanul cu capac.

Se lasă la macerat timp de 10 zile într-un loc rece, chiar și la frigider, agitându-se borcanul în fiecare zi.

După macerare, conținutul se strecoară printr-un tifon fin și lichidul se toarnă înapoi în borcan.

Se închide ermetic cu capac și se dă înapoi la frigider pentru încă 2 zile.

După 2 zile, maceratul este gata.

Picăturile se iau cu un pic de lapte sau de apă, înainte de masă, după schema următoare:

  • Ziua 1: 1 picătură la micul dejun, 2 la prânz, 3 la cină
  • Ziua 2: 4 picături la micul dejun, 5 la prânz, 6 la cină
  • Ziua 3: 7 picături la micul dejun, 8 la prânz, 9 la cină
  • Ziua 4: 10 picături la micul dejun, 11 la prânz, 12 la cină
  • Ziua 5: 13 picături la micul dejun, 14 la prânz, 15 la cină
  • Ziua 6: 16 picături la micul dejun, 17 la prânz, 18 șa cină
  • Ziua 7: 12 picături la micul dejun, 11 la prânz, 10 la cină
  • Ziua 8: 9 picături la micul dejun, 8 la prânz, 7 la cină
  • Ziua 9: 6 picături la micul dejun, 5 la prânz, 4 la cină
  • Ziua 10: 3 picături la micul dejun, 2 la prânz, 1 la cină
  • Ziua 11: 15 picături la micul dejun, 25 la prânz, 25 la cină

Din ziua 12, se continuă cu câte 25 de picături de 3 ori pe zi, până maceratul preparat se termină.

Pentru a putea calcula picăturile, folosiți o pipetă procurată de la farmacie sau păstrați maceratul într-o sticlă cu picurător.

Ce boli vindecă?

  • Angină pectorală
  • Infecții urinare, cistită
  • Amețeală, pulsații ale capului, țiuit în urechi, dureri de urechi
  • Conjunctivită, cataractă, infecții oculare
  • Candidă, infecții ale urechii, vaginită
  • Lepră, scarlatină, gonoree, furuncule, cangrenă, ulcerații ale pielii, eripizel
  • Dizenterie, stafilococi, streptococi, salmonela
  • Bronșită, astm, TBC, emfizem pulmonar, abces pulmonar
  • Holera, febră tifoidă
  • Laringită, faringită, amigdalită
  • Gripă, viroze, răceală, sinuzită, infecții, afecțiuni bronho-pulmonare
  • Afecțiuni hepatice
  • Afecțiuni intestinale: flatulență, gaze, indigestie, colici, constipație
  • Spasme de colon, hemoroizi, umflături ale colonului
  • Impotență
  • Piciorul atletului, tumori ale pielii
  • Nevralgii, artrită, artroză, reumatism
  • Afecțiuni ale femeilor: iritabilitate, anxietate, balonare abdominală, umflarea picioarelor, sâni dureroși, bufeuri, anemie, amețeală, agitație, migrene, probleme cu glanda tiroidă, oboseală, crampe, sindrom premenstrual
  • Contraindicații

    Usturoiul sau tratamentele cu usturoi nu sunt indicate celor care suferă de enterită, colită de fermentație, boli pulmonare cu tuse seacă și sânge, gastrită cronică.

    Întrucât poate încetini procesul de cicatrizare, a nu se consuma usturoi cu 10 zile înainte de o operație.