Medicina tibetană folosește o rețetă veche de câteva sute de ani, care are efecte benefice asupra sănătății. Oamenii de știință au studiat ingredientele folosită în acea rețetă și au ajuns la concluzia că reprezintă un adevărat medicament pentru organism. Este un antiseptic natural extraordinar, cu spectru larg de activitate în corp.

Vorbim despre rețeta de tinctură de usturoi cu alcool, un preparat care are capacitatea de a îmbunătăți sănătatea, de a menține tinerețea și de a crește rezistența corpului.

Mod de preparare:

Pentru această rețetă, aveți nevoie de usturoi și de alcool. La 500 de grame de usturoi adăugați 250-280 ml de alcool (votcă, rachiu, țuică).

Curățați usturoiul și tăiați mărunt sau dați cățeii prin blender sau mașina de tocat carne. Este important ca bucățelele de usturoi să fie cât mai mici pentru a realiza o suspensie în alcool.

După acest proces de mărunțire, transferați usturoiul într-un borcan de 800 de grame și turnați alcoolul.

Închideți ermetic borcanul și puneți-l într-un loc răcoros și întunecat, timp de 7-10 zile.

În acest timp, amestecați prin rotire, la fiecare 2 zile. Ulterior, după ce compoziția devine ca un suc de usturoi, strecurați lichidul într-un recipient din sticlă și puneți-l la frigider.

Beneficii

  • Efect antioxidant, previne procesul de îmbătrânire a organismului
  • Proprietăți anticancerigene, antidepresive, de combatere a microbilor, bacteriilor, paraziților intestinali și virusurilor
  • Elimină stările de depresie și anxietate
  • Scade tensiunea arterială
  • Reduce nivelul de colesterol din sânge
  • Ajută în tratamentul bolilor de piele, a infecțiilor și afecțiunilor sistemului respirator
  • Bogat în vitamina B, este benefic pentru sistemul nervos
  • Bogat în uleiuri esențiale și săruri minerale ( calciu, potasiu, magneziu, fier )
  • Conține vitaminele A și E, astfel fiind bun și pentru piele: combate afecțiunile dermatologice și menține sănătatea pielii