Prăjitură fragedă și pufoasă, moale și delicioasă (cu mere, brânză dulce și bezea) – Nimeni nu refuză încă o felie – Prăjitură de casă la tavă (după o rețetă germană)
Ingrediente necesare:
- 225 g făină
- 50 g smântână
- 250 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 4-5 mere
- 100 g unt
- 2 ouă
- Un sfert linguriță bicarbonat de sodiu
- Vanilie și scorțișoară după gust
- Lapte condensat după gust
- Zeama de lămâie după gust
Mod de preparare:
Punem într-un bol 1 gălbenuș, 2 linguri de zahăr, untul topit, bicarbonatul și mixăm până la omogenizare. Adăugăm și făina și omogenizăm. Transferăm aluatul moale într-o tavă de copt. Întindem uniform și formăm și marginile după care înțepăm blatul din loc în loc cu o furculiță.
Amestecăm brânza de vaci cu 1/ 3 pahar de zahăr, vanilia, 1 gălbenuș și laptele condensat. Întindem compoziția pe blatul din tavă. Peste umplutura de brânză așezăm feliile subțiri de mere și presărăm scorțișoară deasupra lor. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Între timp, mixăm albușurile împreună cu un pic de zeamă de lămâie. Adăugăm și 2 linguri de zahăr și mixăm la viteză mică până obținem o spumă densă și lucioasă.
Scoatem tava din cuptor și turnăm deasupra prăjiturii spuma de albuș. Dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 10-15 minute, la 170 de grade.
Savurați cu poftă! Poftă bună!