Biluțe fine și delicioase – Pur și simplu se topesc în gură – Se prepară din 100g unt, 250g lapte praf, 300g zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 250 g lapte praf
- 300-350 g zahăr
- 100 g unt
- 100 ml apă
- 2-3 linguri pudră de cacao
- 1 praf cardamom
Mod de preparare:
Începem prin a pregăti un sirop. Punem apa și zahărul într-o cratiță cu fundul gros și amestecăm până zahărul se dizolvă. Punem cratița pe foc și după ce amestecul ajunge la punctul de fierbere, fierbem timp de 7-10 minute pe foc mic. Când siropul se îngroașă, luăm cratița de pe foc. Adăugăm imediat untul și amestecăm până la omogenizare.
Treptat încorporăm și laptele praf, amestecând continuu cu un tel. Vom obține o compoziție omogenă și fără cocoloașe în care adăugăm un praf de cardamom (sau vanilie, scorțișoară). Dăm cratița la frigider pentru 30-40 minute.
După 30-40 minute scoatem cratița din frigider, modelăm biluțele și le trecem prin pudra de cacao. Le punem într-un recipient și le păstrăm la frigider (până la 5 zile). Opțional, putem lua o parte din compoziție și putem adăuga în ea pudră de cacao. Formăm biluțe și le trecem prin fulgi de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!