Rețetă pas cu pas, cu imagini – Biluțe de ciocolată (cu migdale) – Biluțe fine și delicioase, aspectuoase și delicate – Fără E-uri, fără conservanți
Ingrediente necesare:
- 500 g biscuiți
- 400 g lapte condensat
- 4 linguri pudră de cacao
- Migdale sau alte nuci
- 200 g ciocolată
- 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
Din ingredientele de mai sus obțineți 30-35 de biluțe
Mod de preparare:
Amestecăm biscuiții măcinați cu pudra de cacao. Treptat adăugăm și laptele condensat, amestecând inițial cu lingura după care frământând compoziția cu mâna.
Trebuie să obținem o compoziție densă și maleabilă din care formăm biluțele. La mijloc punem și câte o bucată de migdală sau nucă.
Topim ciocolata pe baie de aburi împreună cu uleiul. Trecem fiecare biluță prin ciocolata topită, scurgem excesul de ciocolată și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la frigider pentru minim 30 de minute.
Transferăm ciocolata topită rămasă într-un poș și decorăm biluțele.
Savurați cu poftă! Poftă bună!