Rețete cu imagini, pas cu pas – 3 rețete gata în 5 minute – Dulciuri sănătoase și rapide, gata imediat
Bomboane cu arahide și curmale
Ingrediente necesare pentru 8 bomboane:
- 150 g curmale cu sâmburi
- 100 g arahide prăjite
- 70 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Punem curmalele într-un bol, turnăm apă clocotită peste ele și le lăsăm să se înmoaie timp de 10-15 minute. Punem arahidele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 5 minute. Ulterior, le lăsăm să se răcorească și le curățăm de coajă.
Măcinăm 50 de grade de arahide prăjite și restul de 50 de grame le mărunțim cu cuțitul. Tăiem curmalele pe lungime, îndepărtăm sâmburii și le pasăm cu blenderul vertical, până la omogenizare.
Amestecăm arahidele cu curmalele iar dacă amestecul este prea uscat, încorporăm și 10-15 grame de apă rece. Modelăm biluțe de câte 35-40 grame pe care le dăm prin ciocolata topită.
Le așezăm pe o farfurie sau pe un tocător și le dăm la frigider pentru 7-10 minute.
Desert din lapte și fructe de pădure
Ingrediente necesare:
- 500 g lapte
- 60 g amidon
- 50 g zahăr
- 2-3 picături extract de vanilie
- 1 praf de sare
- 150 g fructe (noi am folosit coacăze roșii)
- 70-80 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Turnăm laptele într-o cratiță cu fundul gros. Adăugăm zahărul, amidonul, vanilia, sarea și amestecăm bine cu telul, asigurându-ne că nu rămân cocoloașe. Punem compoziția pe foc mediu spre mare și amestecăm până devine densă. Imediat ce apar primele bule, luăm crema de pe foc, adăugăm coacăzele și amestecăm.
Tapetăm o formă de copt sau un vas cu hârtie de copt și turnăm compoziția în ea. Uniformizăm frumos și acoperim suprafața compoziției cu folie alimentară. Lăsăm să se răcorească după care dăm compoziția la frigider peste noapte sau măcar pentru 5 ore.
Ulterior, tăiem în cuburi și le trecem prin fulgi de cocos.
Tort fără coacere (cu vanilie, cacao și cafea)
Ingrediente necesare:
- 400 g brânză de vaci
- 150 g smântână 15%
- 100 g miere sau 120-150 g zahăr
- 20 g gelatină instant și 70 g apă
- 2-3 picături extract de vanilie
- 1 linguriță pudră de cacao
- 1 linguriță cafea solubilă
Mod de preparare:
Amestecăm gelatina cu apa și o lăsăm deoparte, să se umfle. Punem brânza într-un vas, adăugăm smântâna, mierea și pasăm cu blenderul vertical până obținem o compoziție omogenă și netedă. Topim gelatina la cuptorul cu microunde (aproximativ 25-30 de secunde) după care o încorporăm în compoziția de brânză.
Împărțim compoziția în 3 părți egale a câte 230 grame. Într-o porție punem pudra de cacao, în cealaltă punem cafeaua solubilă și în a treia porție punem vanilia. Omogenizăm.
Tapetăm baza unui inel de patiserie de 17 cm cu folie de plastic. Pereții îi tapetăm cu folie de acetat sau de plastic. Adăugăm câte 1 lingură din fiecare compoziție în formă, alternativ.
Dăm tortul la frigider pentru 2-3 ore după care putem îndepărta inelul și folia.
Savurați cu poftă! Poftă bună!