Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tort Suedez (cu migdale) – Aveți nevoie de 4 ouă, 140g migdale, 125g unt și…
Ingrediente necesare pentru blaturi:
- 4 albușuri
- 140 g migdale
- 80 g zahăr
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 4 gălbenușuri
- 70 g zahăr
- 4 g zahăr vanilat
- 100 ml frișcă lichidă
- 125 g unt
- 50 g fulgi de migdale prăjite pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blaturi , mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare și adăugând treptat și zahărul. Adăugăm migdalele măcinate și omogenizăm cu mare grijă, folosind mișcări largi și o spatulă.
Tapetăm 2 tăvi de 20 cm cu hârtie de copt și le ungem cu unt. Împărțim compoziția între cele două tăvi pregătite.
Uniformizăm și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 minute. După ce se răcoresc, scoatem blaturile din tavă, le lăsăm să se răcească complet.
Pentru cremă, punem gălbenușurile și zahărul într-un vas. Amestecăm bine după care încorporăm și frișca lichidă. Punem vasul pe foc mic și amestecăm timp de 5-7 minute, până crema se îngroașă. Avem grijă să nu o fierbem. Transferăm crema într-un bol și o lăsăm să se răcească, acoperindu-i suprafața cu folie alimentară. După ce ajunge la temperatura camerei, o dăm la frigider.
Mixăm untul spumă după care adăugăm treptat crema și mixăm până obținem o compoziție spumoasă omogenă.
Umplem blaturile cu un strat generos de cremă după care întindem crema rămasă pe suprafața și pe marginile tortului. Decorăm cu migdalele prăjite.
Savurați cu poftă! Poftă bună!